» » 9.Sınıf Dil ve Anlatım Dersi Performans-Proje Ödev Konuları

9. SINIF DERSİ PROJE VE PERFORMANS KONULARI

      DİL VE ANLATIM DERSİ
1.Bir hikaye üzerinde sözcük türlerini inceleyiniz.
2.Bir metin üzerinde sözcükleri yapı olarak inceleyiniz.
4.Çeşitli metinlerden cümle türlerine örnekler yazınız.
5.Çeşitli metinlerden kelime gruplarına örnekler bulunuz.
6.Atatürk’ün Türk dilinin gelişimi ile ilgili yaptığı çalışmaları  araştırınız.
7.Çeşitli metinlerden(hikaye,roman,deneme, makale) paragraf türlerine örnekler bulunuz.
8.”Türk dilinin yabancı kelimeler karşısındaki durumu ve yapılması gerekenler” konulu bir ödev hazırlayınız.
9.Çeşitli metinlerden ses olaylarına örnekler bulunuz. Metindeki sözcükleri Türkçenin ses özelliklerine göre inceleyiniz.
10.Seçtiğiniz beş kişinin bir gün boyunca kaç sözcükle konuştuğunu kaydediniz. Araştırma sonucunda hangi sözcüklerin ne kadar sıklıkla söylendiğini ve kişiler arasındaki farkları grafiklerle gösteriniz.
11.   Atatürk’ün dil hakkındaki görüşlerini araştırma
12.   İnsan, iletişim ve dil kavramlarının ilişkisini araştırma
13.   Dillerin sınıflandırılması, Türk dilini tarihi gelişimi,veTürkiye Türkçesi hakkında araştırma
14.   Türkçedeki ses olaylarını araştırma, örnek metinler üzerinde gösterme. YGS-LYS’de konu ile ilgili çıkmış sorulardan örnekler gösterme.
15.   Yazım kurallarını araştırma. Örnek bir metinde yazım hataların düzeltme. YGS-LYS’de konu ile ilgili çıkmış sorulardan örnekler gösterme.
16.   Noktalama işaretlerinin araştırılması. Örnek metinde noktalama işaretlerinin gösterilmesi. YGS-LYS’de konu ile ilgili çıkmış sorulardan örnekler gösterme.
17.  Kelimede yapı ve anlam üzerinde araştırma yapılması. YGS-LYS’de konu ile ilgili çıkmış sorulardan örnekler gösterme.
18.   Türkçedeki tamlamaları ve bu tamlamaların çeşitlerinin örnek metinler üzerinde gösterilmesi. YGS-LYS’de konu ile ilgili çıkmış sorulardan örnekler gösterme.
19.   Cümlenin ögelerini araştırma. Örnek cümlelerde ögelerin gösterilmesi. YGS-LYS’de konu ile ilgili çıkmış sorulardan örnekler gösterme.
20.   Yapı  ve anlam bakımından cümlelerin araştırılması. Örnek çözümlemelerin yapılması. YGS-LYS’de konu ile ilgili çıkmış sorulardan örnekler gösterme.
21.   Anlatım bozuklularının sebeplerini araştırılması. Örnek çözümlemelerin yapılması. YGS-LYS’de konu ile ilgili çıkmış sorulardan örnekler gösterme.
22.  Paragrafta düşünceyi geliştirme yollarını araştırılması. YGS-LYS’dekonu ile ilgili çıkmış sorulardan örnekler gösterme.

«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Yorum Yok.. Yaparmısın ?